Algemeen, Werk

Mooi seizoensverslag van de Kampioen!

Aan het begin van het seizoen heeft één van de trainers van ‘mijn’ club vv Noordwolde B1 beloofd dat hij een verslag zou maken van het seizoen. Het is een mooi verslag geworden waarin op een leuke en pakkende manier is verteld hoe De jongens van B1 er in zijn geslaagd kampioen te worden. Als sponsor wil ik jullie graag deelgenoot maken van dit mooie seizoen, vandaar dat ik het stuk integraal opneem. Dit is tevens een bedankje aan de beide trainers (Wim en Jasper) en de beide leiders (Arjan en Tjaart, die tevens onze vaste lijnrechter was!), voor het prachtige seizoen wat we hebben gehad. 

 

Het seizoen van Noordwolde B1
In de periode dat de scholen weer begonnen, begon Noordwolde B1 aan hun eerste wedstrijd van het seizoen 2010-2011. Na enkele intensieve trainingen was het tijd voor de bekerwedstrijden. De eerste twee werden met duidelijke cijfers en zeer overtuigend gewonnen. Stedum B1 en CVVB B2 werden beide kansloos gelaten, waar zij eerder ook beide verloren hadden van Bedum B1. De laatste groepswedstrijd tegen Bedum B1 zou dus de beslissende zijn. Wegens een beter doelsaldo had Bedum genoeg aan een gelijkspel, Noordwolde moest winnen. Na een zeer aantrekkelijke en goede wedstrijd was het Noordwolde dat vlak voor tijd de overwinning binnen sleepte. Spits Kenny scoorde fraai met de hak de enige treffer van de avond, wat betekende dat Noordwolde B1 doorbekerde.

Later meer over het bekeravontuur, nu eerst door naar de competitie. Voor de eerste competitiewedstrijd werd er afgereisd naar Ten Boer, waar Omlandia B1 de tegenstander was. Het werd een wedstrijd waar alles in zat: Beide leiders afwezig, beide trainers 1e helft aanwezig maar na de rust direct in de klaarstaande auto gesprongen voor hun eigen wedstrijd, Jolanda Mulder die de taken op tactisch gebied waarnam en een ouder van een speler van de tegenstander als grensrechter van Noordwolde de 2e helft, beide teams kansen, beide teams 2 doelpunten en Noordwolde vergat vervolgens te winnen, dus bleef het 2-2. De eindstand werd meteen doorgebeld naar de trainers, die zich inmiddels aan het klaar waren maken voor hun eigen wedstrijd, en één van de leiders die in Hellendoorn de achtbanen uitprobeerde. Technische hulpmiddelen waren dit seizoen ideaal voor B1, zo zou later in het seizoen nogmaals blijken.

Vervolgens de tweede wedstrijd, de eerste (competitie)thuiswedstrijd van het seizoen. B1 wou haar supporters, die zowel in thuis- als in uitwedstrijden in grote getallen aanwezig waren, natuurlijk iets moois voorschotelen. Tegenstander was Be Quick B4, maar waarvan geluiden gingen dat die 4 net zo goed een 2 had kunnen zijn, want het bleek een aardige ploeg te zijn. Enkele jongens van B1 waren hier niet zo goed van doordrongen, en binnen enkele minuten keek de ploeg tegen een 0-2 achterstand aan. Gelukkig werd het snel goed opgepakt en werd de achterstand prima omgezet in een 5-3 overwinning. Een week later werd Actief na een dramatisch slechte wedstrijd met 0-15 aan de kant gezet. De sms van leider Arjan naar de trainers, die afwezig waren vanwege hun eigen wedstrijd, was duidelijk: ‘0-15 winst na een hele slechte wedstrijd, hadden makkelijke dubbele cijfers kunnen zijn’.
De volgende thuiswedstrijd bleek dat de jongens van B1 niet geleerd hadden van hun eerdere thuiswedstrijd. Tegen Gorecht stonden de geelhemden wederom met 0-2 achter. Morrende supporters was het gevolg, welke vervolgens gelukkig weer konden juichen na een 5-2 overwinning. Maar toch een aandachtspunt, die slaapmomenten in de beginfase. Daar moest aan gewerkt worden.

Na een week trainen en veel gehamer op de concentratie, kwam Oranje Nassau B1 op bezoek. Zij deden goed bovenin mee en iedereen verwachte een zware dobber voor B1. Echter werd Oranje Nassau in de eerste helft volledig overlopen en was de ruststand 7-0. De tweede helft was vele malen minder en zo werd een eindstand bereikt van 8-1. Dezelfde cijfers werden vervolgens tegen Lewenborg gehaald, toen er aangetreden moest worden tegen De Vogels B1. Dit was een kampioenskandidaat, en zou dus wel eens een cruciale rol kunnen gaan spelen in de strijd om de titel. Bij de uitwedstrijden konden beide trainers er meestal niet bij zijn, en dat was die dag ook het geval. Maar via de technische hulpmiddelen werd het de trainers al snel duidelijk dat de jongens gedaan hadden wat ze moesten doen, een 2-3 overwinning was behaald.

Vervolgens kregen de geelhemden een aardige klap te verwerken. De thuiswedstrijd tegen Omlandia B1 werd na een zeer belabberde 1e helft met 1-5 verloren. Op de regenachtige ochtend werden de doelpunten heel makkelijk weggegeven en in plaats van te leren van de gemaakte fouten, werden ze nogmaals gemaakt. De nederlaag betekende dat Noordwolde de koppositie moest laten aan Be Quick, die op de nederlaag tegen Noordwolde na alles gewonnen hadden.

Dan het vervolg van het bekeravontuur. De loting van de FIFA in Zurich had Noordwolde B1 aan Glimmen B1 gekoppeld, een ploeg die bovenaan in hun 2e klasse stond. Na een bloedstollende wedstrijd die elke kant op kon was het Noordwolde dat met een 2-1 zege een plek in de volgende ronde verdiende! De volgende ronde, waarin het een zeer sterke tegenstander lootte: FVV B1. Na een week waarin het kwik geen minuut boven nul was geweest en er enkele dagen wat sneeuw gevallen was, was iedereen er eigenlijk van overtuigd dat de bekerwedstrijd niet door zou gaan. Maar in Foxhol kon gewoon gevoetbald worden, dus met dubbele truien, broeken en een dikke muts die kant op. Terwijl er vanaf de tribunes naar beide trainers werd geroepen dat het wel een keer tijd werd voor winterschoenen (beide liepen doodleuk op Allstars), en er als reactie kwam dat studenten nou eenmaal niet alles kunnen hebben, was de wedstrijd begonnen. Al snel bleek dat FVV inderdaad een zeer sterke ploeg had, maar Noordwolde deed leuk mee en had in de 1e helft zomaar voor kunnen staan. Het niet maken van de eigen kansen en er twee van de drie ongelukkig tegen krijgen zorgde voor een 3-1 ruststand. Noordwolde bleef goed meevoetballen en alle spelers en het team behaalden ondanks de 5-1 nederlaag toch een dikke voldoende. En zo eindigde het bekeravontuur van B1 in een ijzig koud Foxhol (om met de woorden van Jeanette Laning te spreken).

In de winterstop werd door beide trainers hard gewerkt aan een oefenprogramma. Bij voorkeur werd er geoefend tegen teams die één of twee klassen hoger speelden dan de eigen B1. De winterstop werd op deze manier doorgekomen met wedstrijden tegen eersteklasser Lewenborg B1 (2-0 verlies), GVAV B3 (tweedeklasser, 2-1 winst), Harkstede B1 (tweedeklasser, 2-2) en werd afgesloten met een 2-2 gelijkspel tegen tweedeklasser Blauw-Geel B1. Laatstgenoemde club heeft de thuisbasis op Ameland, wat voor Noordwolde B1 dus een dagje Ameland betekende. Ondanks een koude wind en een boot die in plaats van om 17 uur om 19 uur vertrok, was het een prachtig dagje.

Op deze manier kwam B1 de winterstop prima door en werd er toegewerkt naar de hervatting van de competitie. Vlak voor aanvang van de tweede competitiehelft werd er echter nog een transfer gedaan door B1. Peter Laning werd voor een tot nu toe nog altijd onbekend transferbedrag vastgelegd en tekende voor tweeënhalf jaar. Voorzitter Peter van der Wal vertelde bij de perspresentatie dat Noordwolde nooit transferbedragen de wereld in gooit, maar hij kon wel bevestigen dat de transfer van wedstrijdverslaggeefster en persvoorlichter Jeanette Laning ook onderdeel uitmaakte van de transfer. Jeanette Laning ging voortaan de verslag doen van de wedstrijden van B1. En als klap op de vuurpijl maakte sponsor Rolf Smit nog bekend dat Tjaart Mulder een verbeterde aanbieding gekregen had en ook na dit seizoen nog twee jaar lang de vlag hanteert bij de ploeg, naast zijn functie als leider. Eerder had Arjan van der Vinne zijn contract al met twee jaar verlengd. Niets kon een super tweede seizoenshelft nog in de weg staan. En dit gebeurde dan ook niet…

Wedstrijden werden gewonnen, dik gewonnen. Een 10-0 tegen Glimmen B2 werd ruim overtroffen in de uitwedstrijd tegen Oranje Nassau, die maar liefst met 1-18 aan de kont kregen. Echter stond Be Quick nog altijd bovenaan, en was de topper op de Esserberg een feit. Terwijl de trainers een seniorenteam van Oranje Nassau ook goed aan de broek gaven, legde B1 een keurige pot op de mat. Koploper Be Quick werd in eigen huis met 1-6 verslagen en zo nam Noordwolde B1 de koppositie over. Beide trainers snelden na hun eigen wedstrijd naar hun telefoon, die vol stond met berichten van spelers en supporters. Allemaal met eenzelfde soort tekst: 1-6!

Be Quick bleek van slag en wist vervolgens nog weinig wedstrijden te winnen, waardoor De Vogels al enige concurrent overbleef. Nek aan nek gingen beide teams, beide bleven hun wedstrijden (dik) winnen. Na twee keer een 10-0, gevolgd door een 10-1 kreeg Noordwolde B1 De Vogels B1 op bezoek. Noordwolde stond 1 punt voor, en zou aan een gelijkspel genoeg kunnen hebben, gezien er daarna nog twee wedstrijden tegen ‘met alle respect’ laagvliegers’ op het programma stonden. Het stadion was al weken uitverkocht en een uur voor de aftrap zaten de tribunes al propvol. Spandoeken en spreekkoren (positief, want zo doen wij dat bij Noordwolde) gingen hand in hand. En toen het moment aangebroken was, werd het ineens doodstil in het stadion: De Vogels kwam in de 1e minuut via een boogbal van afstand op 0-1! Noordwolde trok ten aanval, maar miste enkele opgelegde kansen. Ook De Vogels was nog dichtbij een treffer, maar de 0-1 bleef tot de rust op het bord. De tweede helft begon dramatisch voor Noordwolde, met een tweede tegentreffer tot gevolg. Prachtig was het te zien hoe het team B1 zich herpakte en alles gaf voor dat ene punt. Na de aansluitingstreffer werd het stadion helemaal gek en trilde het op z’n grondvesten. De tweede treffer kon met dit spelbeeld en deze sfeer niet uitblijven. Niet veel later sprong de hele technische staf van B1 het veld in, toen de bevrijdende gelijkmaker leek te vallen, maar Kenny kopte op de paal. Even later was het dan toch raak en was de stand gelijk! Vlak voor tijd pakte Noordwolde nog bijna de overwinning, maar het punt werd uitbundig gevierd.

De laatste twee wedstrijden werd het geduld keurig bewaard, ook al was het spel niet altijd even goed. Pelikaan S werd verslagen en zo stond de eigenlijke uit- maar uiteindelijk toch thuiswedstrijd tegen Glimmen op papier als kampioenswedstrijd. Met een 10-0 besloot B1 het seizoen in stijl en kon de champagne, het bier (en de cola voor onze zeer talentvolle C-er) er aan te pas komen. En de nacht duurde nog erg lang…

Voor volgend seizen maakte het bestuur van Noordwolde bekend dat de contracten van de beide trainers met een jaar zijn verlengd, met een optie voor nog een jaar. Op deze manier is de gehele technische staf voor komend seizoen al rond, al wordt er met name door sommige spelers nog altijd gepleit voor een vrouwelijke verzorgster. Ook de selectie voor komend seizoen is al zo goed als rond. Bart Meijerink verlaat helaas de club en maakt zijn droomtransfer naar GVAV. Van laatstgenoemde club komen Bart Hollink en Thomas waarvan ik de achternaam nooit kan onthouden over. Ook ex-Noordwolde speler Jorrik Akkerman komt het team volgend seizoen versterken, hij komt weer terug bij zijn jeugdliefde Noordwolde en komt over van CVVB.

Bij deze wil ik, ook namens Wim, alle spelers bedanken voor dit geweldige seizoen. Jullie waren een geweldig team, niet alleen wat betreft voetbaltalent maar ook de sfeer en het teamgevoel was geweldig om te zien! Ook alle ouders willen wij graag bedanken, voor de hulp in de kantine, de steun tijdens wedstrijden (ook alle opa’s en oma’s en andere supporters, geweldig om te zien hoeveel mensen er bij wedstrijden van B1 stonden te kijken, en ook bij uitwedstrijden!), het rijden en voor alle andere zaken. Tot slot nog enkele mensen bij naam noemen, het gevaar dat we dan iemand vergeten nemen we even voor lief: Jolanda Mulder, Tjaart Mulder, Arjan van der Vinne, Rolf Smit en Jeanette Laning,

BEDANKT! Op naar volgend seizoen.. maar nu eerst even vakantie!

 

Tot zover het verslag van Jasper. Ik wens het team wat bijna in zijn geheel doorgaat als A1 een heel mooi seizoen toe in 2011/2012.

Advertentie
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s