ISM, Werk

De betekenis van ISM….

……voor mij, maar zeker ook voor mijn klanten en ander ICT organisaties.

ISM-LogoIn de afgelopen weken ben ik steeds actiever geworden met ISM. Wellicht is jullie dat al opgevallen in de verschillende tweets en andere berichtjes. 

Hoe langer hoe meer groeit bij mij het besef dat ISM dé methode is om een ICT Beheer organisatie in te richten. Jarenlang heb ik meegedaan (en dat doe ik nog steeds) in de consultancy molen, waarbij wij bedrijven helpen bij het inrichten van hun beheerorganisatie. Veelal is ITIL dan de basis van waaruit wordt gewerkt. En hoe langer hoe meer is bij mij onvrede gegroeid: het is nog nooit echt gelukt om een volledige, goed werkende ITIL organisatie neer te zetten. 

Dit is niet (alleen) aan de consultant te wijten, ook de opdrachtgever zelf heeft daar een aandeel in. Iedereen denkt dat zijn of haar eigen organisatie uniek is. En dat zal ook best het geval zijn, maar als je kijkt naar de beheer processen dan valt op dat deze processen in de kern van de zaak bij alle bedrijf hetzelfde zijn. Dit resulteerde bij mij in dat gevoel van onvrede en dat riep bij mij steeds meer het gevoel op dat er toch een standaard wijze van implementeren zou moeten zijn.

Ongeveer een half jaar geleden vielen er allemaal kwartjes op hun plaats dankzij een ontmoeting met Wim Hoving. Hij vertelde mij in het kort de inhoud en werking van de methode ISM (Integrated Service Management) Na deze ontmoeting zijn de zaken heel snel gegaan: inmiddels ben ik implementatie partner bij BHVB voor ISM, heb ik de masterclass ISM met goed gevolg afgerond en ik doceer het vak ISM bij de Hogeschool NOVI. Daarnaast is mijn eerste publicatie over ISM verschenen op de ISM portal: een paper van mijn hand over een audit die ik voor het vak EDP-auditing heb uitgevoerd over de methode ISM. Dit paper is met een 9 beoordeeld en door BHVB op de portal geplaatst. Ook is het paper op mijn eigen site te vinden.

ISM is het middel om een Out-of-the-box inrichting van een ICT beheer organisatie te doen, en dan niet alleen een ITIL implementatie maar meteen is ook ASL geïmplementeerd! Zoals jullie merken ben ik zeer enthousiast over ISM en ik vertel er dan ook graag over, wellicht dat ik hier en ook nog wel eens op terugkom.

Advertentie
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s